Играч на Барселона бе избран за изгряващата звезда на Евролига


Играч на Барселона бе избран за изгряващата звезда на Евролига
05-05-2016 16:02

Крилото на Барселона Алекс Абринес бе избран за най-добрият млад състезател на най-силния клубен турнир Евролига. 22-годишният съотборник на Александър Везенков спечели приза „Изгряваща звезда“ след анкета между всички треньори в надпреварата. (Анкетата се прави за играчи, които са навършили 22-годишна възраст до 1 юли.) Така за втори път играч на Барселона печели този трофей, след като и Рики Рубио бе избран през 2010 година.

 

Въпреки че испанецът бе опериран от апендикс през февруари и пропусна един месец от игра, той бе шестият човек в състава на Барса, който изведе каталунците няколко пъти до успех над Локомотив Кубан. Той дойде в тима през 2012 година от Локомотив Кубан. Абринес наниза 40 тройки за сезона и завърши като трети по резултатно в отбора със средно по 9.3 точки на мачовете в Евролига по 11.5 в четвъртфиналите.

 

На крачка зад него остана крилото на Анадолу Ефес Дарио Шарич, който зае второ място в класацията за втора поредна година. Трети бе неговият съотборник Джеди Осман, а ето и крайното подреждане:

 

1.Алекс Абринес (Барселона);

2.Дарио Шарич (Анадолу Ефес);

3.Джеди Осман (Анадолу Ефес);

4.Лука Дончич (Реал Мадрид);

5. Марко Гудурич (Цървена Звезда);

6. Йоанис Папаетроу ( Олимпиакос)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Барселона, Алекс Абринес
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи