MVP на финалите Ивона Илиева: Знаехме, че ще спечелим още със стъпването на терена


MVP на финалите Ивона Илиева: Знаехме, че ще спечелим още със стъпването на терена
14-05-2016 12:05

Ивона Илиева бе избрана за Най-полезен играч на завършилото вчера държавно първенство за девойки (19). Гардът на Септември 97 изведе своя отбор до титлата, а тази награда е втора за нея след спечелената през 2013-а на шампионата за кадетки (16). Ето какво каза след финалния двубой Илиева

 

"Мисля, че на самият турнир не показахме всичко, на което сме способни. Играхме много зле и не показахме дори и 10% от това, което можем.


Още със стъпването на терена знаехме, че ще спечелим финала. Срещу този съперник сме играли много пъти, познаваме се идеално и въпросът беше на кой ще му издържат повече нервите.


В началото може би започнахме така лошо поради напрежението, че е финал, че е последна година на набор 97, които много ни помогат. Като цяло ни попречи обаче най-вече мисълта, че е финал.


В края имахме спокойствие и фактът, че когато се състезавахме с жените в А група спечелихме много опит. По-скоро с опит спечелихме накрая.


Аз съм много доволна от сезона, който изиграхме. В началото на това първенство казах на момичетата, че цял сезон сме се трудили и сме се борили с добри чужденки и най-добрите българки, и нямаше как момичетата на тук да ни се опънат. Наистина мачовете в А група ни помогнаха много и успяхме да се развием - както аз, така и целият отбор.


Надявам се с националните отбори да можем да се класираме в по-горната дивизия. Искам да покажем кои са българките."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за девойки (19), Ивона Илиева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи