Милиян Боцка: Ямбол не е същият без Иван Чолаков


Милиян Боцка: Ямбол не е същият без Иван Чолаков
(сн. lap.bg)
21-05-2016 14:52 | Мария Константинова, НБЛ

Милян Боцка бе обявен за най-полезния играч на редовния сезон на НБЛ Виваком. Сръбският гард записа два успешни сезона в българското първенство като през първия бе част от отбора на Черно море Порт Варна, а през втория гордо носеше екипа на Ямбол. 

 

Боцка взема участие във всички 27 срещи и е част от стартовата петица на отбора си във всяка една от тях.  На сметка си той оставя 21.03 точки, 5.2 асистенции, 2.4 отнети топки. Достига 36.8 % в стрелбата от зоната за три точки, 67.4 % от наказателната линия и 60,8 % от стрелбата за две точки за 36 минути средно на мач в редовния сезон на НБЛ. 

 

За изминалите два сезона в българското първенство,  за успехите, емоциите и любовта към баскетбола – Милян Боцка в едно откровено интервю за НБЛ. 

 

 - Здравейте, получихте награда за най-полезен състезател на редовния сезон в Националната баскетболна лига, какво означава за вас това отличие?

- Мисля, че е прекрасно да бъдеш най-добрия, в който и да е спорт. Горд съм със съотборниците си и баскетболен клуб Ямбол, защото без тях нямаше да се справя.  Благодаря им за всичко!

 
 -Вече втори сезон сте част от българското първенство, какви са наблюденията ви за нивото на баскетбола в България ?

- Нивото на българския баскетбол е високо и смятам, че в лигата играят много добри баскетболисти с много добри треньори, които вършат работата си прекрасно.

 
 -Миналият сезон бяхте част от състава на Черно море Порт Варна, с който спечелихте Купата на България в Плевен, какво не успяхте да осъществите, докато бяхте в този отбор?

- Варна и баскетболен клуб Черно море имат специално място в моето сърце . Имах прекрасен сезон там и мисля, че хората ме уважават. Имам страхотни спомени с този клуб. 


 -През настоящият сезон носите екипа на Ямбол как оценявате играта на отбора и Вашето представяне?

- Отборът без Иван Чолаков не е същият. Той направи наистина невероятни неща за Ямбол. Искам да му благодаря за всичко, което направи за мен и баскетболния клуб – никога няма да го забравя. 


-Избран сте за MVP на НБЛ рекордните четири пъти, чувствате ли се горд, че получавате тези признания и доколко са важни те за Вас?

- Да бъда най-полезен играч цели четири пъти - това е най-големият рекорд за един човек, който прави това , което обича. Когато започнах сезона не съм очаквал това, но с помощта на отбора и съотборниците ми успях да го направя. Искам да благодаря за всичко и най-вече за прекрасния сезон.

 
-В срещата срещу Академик Бултекс 99 на 12-ти декември записахте на сметката си 38 точки, които са и най-много отбелязаните от състезател през тазгодишния сезон, имали ли сте по-добро постижение?

- В един мач в Босна отбелязах повече точки, отколкото в този мач с Пловдив, но тогава загубихме срещата. Когато вкараш повече точки, но загубиш, нямаш чувството, че си играл добре, но срещу Академик Бултекс 99 ние спечелихме и този мач има много специално място в сърцето ми. 


 - Бяхте част от Мача на звездите в Пловдив, какво е усещането да бъдеш сред най-добрите баскетболисти в България?

- Горд съм да бъда на едно място с най-добрите баскетболисти в България и искам да благодаря на хората, които бяха с мен и ме поканиха да съм там. 


- Пожелайте нещо на младите състезатели, които искат да вървят по вашите стъпки в спорта.

- Искам просто да им кажа, че трябва да се трудят много усилено и да вярват в себе си и да не се притесняват, защото късметът ще ги сполети.  Просто да се трудят и да вярват! 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Милиян Боцка, НБЛ - мъже, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи