БФБ отдаде заслужено уважение на комисаря Ангел Иванов


БФБ отдаде заслужено уважение на комисаря Ангел Иванов
(сн. lap.bg)
22-05-2016 22:02

Българската федерация по баскетбол удостои с почетна статуетка един от най-добрите съдии от миналото и дежурен представител Ангел Иванов, който прекратява своята кариера заради навършване на възрастовата граница от 70 години. Той получи своето отличие от президента на БФБ Георги Глушков преди финалния мач между Балкан и Лукойл Академик

 в знак на уважение за приноса му към българския баскетбол.

 

Ангел Иванов бе активен състезател до 28 годишна възраст като играе последователни в Септември, Славия и ЦСКА, с който става шампион на България за мъже през 1967 година.

 

Той започва съдийската си кариера през 1975 година , а от 1976 е неизменно съдия във висшата група на България. Четири години по-късно, след като започва да свири Ангел Иванов - Бебо става международен съдия през 1979 година. Не след след става международен комисар на ФИБА. В кариерата си той е ръководил стотици срещи от Европейски клубни турнири, първенства и предолимпийски турнири за мъже и жени на ФИБА. 

 

Тази година BGbasket.com направи обширно интервю с нego за пътя му в баскетбола, което може да прочетете в няколко части ТУК , ТУК и ТУК.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ, Ангел Иванов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи