Шампионът на Евролига е на път да покори нов европейски връх (видео)


Шампионът на Евролига е на път да покори нов европейски връх (видео)
vtb-league.com
25-05-2016 09:30

Шампионът на най-силния клубен турнир Евролига ЦСКА Москва е готов да стори нов триумф, след като се класира на финал в друга силна надпревара руската ВТБ лига. Това стана, след като късно снощи московчани победиха като гост Химки с 95-92 и спечелиха полуфиналната серия убедително с 3-0 победи. ЦСКА е категоричен доминатор в последните години в руската надпревара с шест шампионски титли от 2008 година насам. В другата полуфинална среща Зенит победи УНИКС Казан с 82-67 и поведе с 2-1 в серията. Четвъртия мач е тази вечер на 25 май.

 

 Гостите от Москва изоставаха с 3 точки на полувреме преди да направят много силна трета част, която им позволи да спечелят срещата.

 

Най-полезния играч на Евролига Нандьо дьо Коло бе в основата за успеха с 24 точки, 5 асистенции и 9/9 от фаула, а Милош Теодосич се включи с 19 точки и 7 асистенции. За Химки Тайрийс Райс наниза 24, а Зоран Драгич добави 20 точки и 5 борби.

 

Преди третата полуфинална среща гардът на Химки Алексей Швед бе награден за най-полезен играч в редовния сезон. Припомняме, че за трета година ВТБ лига дава индивидуеален приз за най-полезен играч от всяка страна, участваща в надпреварата. За 29 срещи този сезон Швед записа средно по 16.5 точки и 3.2 борби.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА Москва, Химки, ВТБ лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи