Ръст и младост в състава на съперник на България


Ръст и младост в състава на съперник на България
(сн. fiba.com)
26-05-2016 10:06

 

Треньорът на националния отбор на Украйна - Евгени Мурзин, обяви предварителен състав от 25 състезатели, на които ще разчита за предстоящите квалификации за Евробаскет 2017. Тимът е един от съперниците на България заедно със Словения и Косово.


Интересното за състава е, че той е с най-ниска средна възраст, а в същото време и с най-висок среден ръст от всички участници в квалификациите. Шестима от тези 25 играчи са високи поне 213 см, което без съмнение ще е огромен проблем за България. Двама от най-високите - Олексий Печеров и Кирило Фесенко са и най-възрастните в състава, съответно родени 1985 и 1986, а друг исполин - центърът на Финикс Алекс Лен води група от 12 човека, които все още нямат 25 години.


23-годишният играч на Сънс за последно е играл за Украйна на Европейското първенство за юноши през 2010 година. В момента той води преговори с украинската федерация, а треньорът Мурзин е оптимист, че Лен ще успее да направи дебют за мъжкия отбор това лято.


Други двама таланти също са включени в състава - Джоел Боломбой и Святослав Михайлюк. Първият е висок 206 см и точно приключи кариерата си в NCAA за Уибър Стейт. Дори се очаква той да бъде избран в драфта. Михайлюк пък играе за Канзас, а той е добре познат у нас, тъй като преди ддве години игра на Европейско за юноши в дивизия В, което се проведе в София.


Украинците имат надежди и, че опитният Сергий Гладир ще се завърне в състава и също ще помага заедно с американеца Джером Рандъл. Той е включен в състава, но все още не ясно дали ще играе на квалификациите. На Евробаскет 2015 американецът се представи на ниво и имаше средно по 13.2 точки и 4.4 асистенции.

 

Разширен състав на Украйна:

Клим Артамонов, Вячеслав Бобров, Джоел Боломбой, Кирило Фесенко, Сергий Гладир, Дмитро Глебов, Володимир Кониев, Максим Корниенко, Вячеслав Кравцов, Павло Крутос, Алекс Лен, Денис Лукашов, Олександър Луповий, Олександър Мишула, Святослав Михайлюк, Кирил Натяжко, Руслан Отверченко, Олексий Печеров, Вячеслав Петров, Артьом Пустовий, Максим Пустозвонов, Джером Рандъл, Станислав Тимофеенко, Сергий Загреба, Игор Зайцев

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Украйна, Евробаскет 2017
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи