Спанулис пак спаси Олимпиакос във финала с ПАО (видео)


Спанулис пак спаси Олимпиакос във финала с ПАО (видео)
27-05-2016 10:03

 

Олимпиакос е само на победа от спечелване на титлата на Гърция. Тимът спечели мач №3 от финала у дома след 77-72 над големия съперник Панатинайкос. По този начин "червените" поведоха с 2-1 в серията и се нуждаят от един успех в следващите два мача.


В ПАО могат много да съжаляват, че изпуснаха съперника в неговата зала. Двата тима си разменяха серии и водачества в началото на двубоя, като това продължи до последната част. Като цяло в мача гостите изпуснаха на три пъти на бързи атаки сами под коша, след които Олимпиакос наказваше с точки. Въпреки това по средата на последната четвърт ПАО водеше с цели 7 и беше в чудесна позиция. Тимът обаче нареди пропуск след пропуск, включително четири наказателни удара от Диамантидис и от Джеймс Джист. В това време Олимпиакос отговори със серия от 12-0, за да дръпне с 5 точки. Отново Василис Спанулис се намеси в решителен момент, като първо той изравни от наказателната линия, веднага след това наниза тройка за +3, а след още две атаки вкара още два наказателни. ПАО успя да върне кош, но с нова тройка на Спанулис при 1.13 до края разликата стигна 6 точки и всичко свърши.


Именно Спанулис стана най-резултатен за успеха с 22 точки, повечето от които във важните моменти в края на мача. Мат Лоески се включи чудесно от пейката с 16 точки и 5 борби, а Даниел Хакет имаше 9 точки, 4 борби и 3 асистенции.


Най-резултатен за гостите бе Джеймс Фелдейн със 17 точки, а Ник Калатес добави 15 и 5 борби.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Панатинайкос, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи