Балкан обяви сумата от социалния проект ‚Приятели на баскетбола‘


Балкан обяви сумата от социалния проект ‚Приятели на баскетбола‘
Децата от школата на Балкан бяха неотлъчно на всички мачове на Купата на България (сн. lap.bg)
28-05-2016 11:02

6 700 лева е сумата, която БК Балкан събра от дарителската кампания за Детско-юношеската школа на клуба - "Приятели на баскетбола" .  Това обяви председателя на УС на клуба Михаил Михайлов, който е инициатор на иновативния проект. Той може да бъде чудесен пример и за останалите клубове в България, които искат да възродят и подпомогнат своите спортни школи.  

 

Михайлов изказа своята благодарности към всички, които са подали ръка на баскетболната школа в техния град. „Благодаря на всички дарители,Вие показахте ,че в този град има хора с благородни сърца. Благодаря Ви приятели.Благодаря за подкрепата и за доверието ,което ни оказахте.Благодаря, че инвестирахте в нашите деца!

 

На всички приятели, които не успяха по една или друга причина да дарят средства, им обещавам , че с труда ,който ще положим и с промените , които ще наложим в работата с децата ще ги накараме да бъдат "Приятели на баскетбола" в следващите ни кампании.", бяха думите на Михайлов.

 

Кампанията бе реализирана чрез изготване на ВИП билети на стойност 200 лева за мач от финалната серия между Балкан и Лукойл Академик. Те бяха адресирани до 50 фирми, развиващи търговска дейност на територията на община Ботевград. На самите билети беше изписана банковата сметка на Детско-юношеската школа на Балкан като при добро желание стойността от билета можеше да се преведе по сметката. Реални дарители станаха над 20 местни фирми фирми, мъжкия отбор на Балкан и много бивши и настоящи състезатели на тима, сред които Иван Лилов, Мартин Маринов Александър  Везенков, Любомир Лилов, бившият и.д Цветан Луканов, Христо Петков, Стефка Славова, Христо Стефанов, Филип Филипов и други.

 

Събраните средства ще бъдат използвани за кампания „Лятна занималня“, в която децата на възраст от 12 до 14 години ще учат английски и играят баскетбол през лятото. Днес от момчета до 12 години на Балкан ще играят полуфинал на Републиканското първенство, което се провежда в Ботевград. Отборът, воден от Виктория Маринова, спечели своята група като записа четири поредни победи. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БК Балкан, Приятели на Баскетбола, Иван Лилов, Михаил Михайлов, Любомир Лилов, Цветан Луканов, Мартин Маринова, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи