Берое иска сериозни промени в структурата на НБЛ


Берое иска сериозни промени в структурата на НБЛ
30-05-2016 14:07

Ръководството на бронзовият медалист на Купа България Берое изпрати писмо до всички клубове от Националната баскетболна лига и до ръководствата на федерацията и лигата с предложения за промени в структурата на първенството. Сами те са били направени още преди година след една от първите срещи на Лигата преди сезон 2015/16. 

 

От Берое предлагат назначаване на човек, който да поеме отговорност за изпълнението на дългосрочна програма за развитие на Лигата, създаване на отдел „Маркетинг“ и опитмизиране на работата на спортно-техническия и административни отдели на структурата, която се грижи за провеждане на първенството. Идеите ще бъдат дискутирани утре (31 май), когато отборите се събират на първа среща преди новия 2016/2017 сезон.

 

Ето и целия текст на тяхното писмо. Публикуваме го без редакторска намеса:

 

Уважаеми Господа,

 

Смятаме, че е назрял моментът, в който всички ние трябва да издигнем НБЛ на следващото ниво, а именно да я трансформираме в една добре работеща, печеливша и устойчива структура, която да гарантира бъдещето на всички клубове, участващи в нея, да привлича нови членове, да генерира приходи и да привлича спонсори рекламодатели и глобални партньори.

 

За тази цел е необходимо да бъдат направени някои първоначални стъпки, а именно:

 

1.Промяна на структурата на НБЛ:

a. Назначаване на „Комисионер“ – човек, който да поеме отговорност за изпълнението на дългосрочна (3-5 години) програма за развитие на Лигата;

b. Създаване на отдел „Маркетинг“, като основно звено в новата структура на Лигата;

c. Оптимизиране на работата на Спортно-техническия и Административен отдел на Лигата.

 

2.Новият отдел „Маркетинг“ трябва да работи в следните направления:
a. Централизирано презентиране на рекламните възможности и подпомагане на клубовете в продажбата им.

b. Подобряване на основната организация (event management) – календар за мачовете, непосредствената организация на всички събития, което да ги превърне в по-атрактивни за публиката и рекламодателите.
c. Обединяване на продажбата на билети и абонаментни карти под шапката на Лигата, включваща разработването на карти за феновете, които освен различни нива на абонамент, да дават на притежателите и допълнителни бонуси за лоялност в търговските вериги на бъдещите глобални партньори на Лигата. Презентация на такава програма беше направена миналата година пред някои от клубовете и беше посрещната с интерес.
d. Активен мърчъндайзинг – глобални договори за екипировка, фен артикули, развитие на он-лайн и ритейл магазини, и т.н.
e. Устойчиво запазване позициите на баскетбола в Бургас, Плевен, Стара Загора и планиране на развитието на Лигата в нови градове – Пловдив, Русе, Велико Търново, Хасково, Благоевград, Шумен, увеличаване на отборите от София. Достигане на участието на поне 12 отбора в краткосрочен и 16 отбора в дългосрочен аспект.
e. Медия планиране, Пи Ар, социална ангажираност на Лигата. При възможност допълнително договаряне на ТВ права и генериране приходи от всякакъв род авторски права, свързани с Клубовете и Лигата.

f. Активно навлизане в онлайн пространството – излъчване на мачове в интернет, подобрен сайт, който да дава актуална, атрактивна и пълна информация за всеки спортен фен.
g. Активно участие в национални и европроекти, които биха подпомогнали развитието на баскетбола и спорта, като цяло.
h. Международни контакти, подпомагане на отборите, участващи в други международни лиги.

 

3. Отдел „Админстративен“ ще бъде отговорен в следните направления:
a. Подобряване на финансовата дисциплина в Лигата, с ясни изпълними правила за всички.
b. Оптимизиране на състезателните и трансферните правила в Лигата през сезона.
c. Въвеждане на преки договорни отношения между НБЛ и всички участници в баскетболните мероприятия.
d. Активизиране на усилията за развитие на играчите в Лигата, включително и с програми, покриващи периода след приключване на активна състезателна дейност. Допълнителни квалификации, обучения и всякакви добри практики от Европа и Америка.

 

4. Отдел “Спортно-технически” и съдийски трябва да отговори на следните основни предизвикателства:
a. Подобряване на работата на Мениджър Съдийство или Съдийската Комисия. Въвеждане на процедура за контрол и оценка на Съдийския апарат, основана на независим и прецизен анализ.

b. Повишаване качеството на работа и уеднаквяване на критериите на Съдиите по време на и между отделните баскетболни срещи. Методологическа работа, семинари и online обучение. Обратна връзка и кореспонденция, включително с клубовете за изясняване на правила, нововъведения и казуси.

c. Оптимизиране системата на провеждане на първенството и на календара, работа за подобряване на условията за провеждане на всички мероприятия на Лигата.

d. Подпомагане развитието на треньори и играчи и уплътняването на заетостта им през цялата календарна година .
e. Атрактивен и максимално добре организиран Календар за сезона, включително Ол-Стар уикенд, атрактивни плейофи, благотворителни и юбилейни мачове и т.н.

f. Активно сътрудничество с другите баскетболни събития и организации – аматьорска лига (НАЛБ), като евентуална основа за създаване на по-широка и активна А група (дублиращи отбори и т.н), както и с първенствата за подрастващи, женски, училищни, студентски и ветерански.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи