Мартин Ангелов ще играе на финалите на САЩ за 7 клас


Мартин Ангелов ще играе на финалите на САЩ за 7 клас
30-05-2016 18:58

Мартин Ангелов ще има възможността да усети от шанса да играе с най-добрите свои връстници в САЩ. Нямащият все още 14 години талант ще има възможността да играе на финалите на зялата страна, които ще бъдат от 18 до 21 юли в Хемптън, Вирджиния.

 

Ангелов вече е част от сборния отбор на южната част на щата Ню Джърси, с който ще играе на финалите. В края на месец февруари завършиха първенствата на училищата, където Ангелов и съотборниците му останаха втори. След това те стигнаха до финал в полицейската лига, а през месец март спечелиха турнира Marsh Madness. В него тимът на Ангелов спечели 8 победи от 8 мача и стана безапелационно първи.


Представянето на Ангелов не остана незабелязано и той отиде на проби в отбора на Ню Джърси Солджърс, където са събрани най-добрите деца от 7 клас в южната част на щата Ню Джърси. Българинът мина успешно пробите заедно с един свой съотборник и така двамата попаднаха в състава вместо други две деца от миналия сезон. В него пък въпросният отбор е играл на шест турнира общо 28 мача и има загубен само един.


От месец март нататък Ню Джърси Солджърс започна участието си в първенството на AAU, което е най-силното в САЩ. В него се участва на общо девет турнира, след което предстоят и финали. До момента са изиграни четири турнира, в които отборът има 7 победи и 5 загуби. Още в дебюта си пък Ангелов впечатли и завърши с 21 точки, с които спомогна на своя отбор да спечели. До почивката той имаше само 2, но след това благодарение и на неговите изяви Солджърс стигнаха до успеха.


Поради участието си на финалите в САЩ, Ангелов няма да може да помогне на родния си БУБА баскетбол на държавното първенство за 14-годишни в България. Първоначално намерението му е било да се прибере, за да може да играе на шампионата, но това няма да се случи.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мартин Ангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи