Клубовете в НБЛ обсъдиха бройката на чужденците


Клубовете в НБЛ обсъдиха бройката на чужденците
31-05-2016 16:59

Днес се проведе Общо събрание на клубовете от НБЛ по повод края на изминалия сезон. Константин Папазов, който бе председател на лигата в последните месеци, изнесе своя отчет, след което клубовете разискваха различни теми. Следващото им събрание ще е на 27 юни, като тогава ще бъдат взети и решения по тях.


Едно от нещата, които са били коментирани е било всеки един клуб има свои представител в мъжката А група. В случай, че БФБ успее да подсигури между 15 и 20 000 лева за всеки един отбор, то такова участие ще е задължително. В случай, че няма такова финансиране от страна на федерацията то ще е пожелателно.


Естествено сред най-важните теми бе и тази за бройката на чужденците. На този етап най-вероятно предложението ще бъде да може да бъдат картотекирани петима чужденци, но на терена да има не повече от четирима, както беше и преди два сезона. Причината за това се крие най-вече в правилата на турнирите на ФИБА, където бройката на чужденците зависи от тази, която се позволява във вътрешното първенство на всеки клуб.


Клубовете решиха жребий за новият шампионат в НБЛ да бъде теглен на 1 септември.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи