Йордан Иванов: Благодаря на деца и родители за жертвите от тяхна страна


Йордан Иванов: Благодаря на деца и родители за жертвите от тяхна страна
01-06-2016 10:07

 

12-годишните момчета на Академик Бултекс 99 станаха шампиони на България преди няколко дни. Тимът бе безапелационен във всичките си седем мача и тотално надигра съперниците си, като и във финала бе по-добър от домакина Балкан. Ето какво каза след триумфа старши-треньорът на малките пловдивчани Йордан Иванов:


"Искам първо да благодаря на момчетата, на родителите, защото те изтърпяха много от това, което искам от тях. Тренираха от 19 до 22 всяка вечер, шест дни в седмицата и тези момчета са на година и половина баскетбол, а мисля че за това време да постигнем този резултат и този начин на игра ни костваше много труд. Затова поздрави и към децата и към родителите, защото това са много жертви и от тяхна страна.


За съжаление като ниво на баскетбол оценката ми за първенството не е много добра. Вижда се спада на нивото на софийските отбори. Вярно е, че има различни фактори, но лошото е, че все по-трудно става амбицирането на децата да тренират системно и редовно, за да постигат резултати, с които да станат баскетболисти, а не само да отидат на тренировка и на някой мач, за да се позабавляват. Вече е много трудно треньорите да накараме децата да стават баскетболисти - това ни е големият проблем.


Като ниво на играчи и техническо развитие, отборът на Балкан е много добър. Това, че сме ги победили не значи, че техният отбор е слаб, напротив. Треньорката е свършила добра работа и се вижда, че момчетата са много добре обучени технически. Ние спечелихме този мач, но в друг ден можеше и да е друго."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета (12)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи