Филип Виденов поема баскетбола в Русе


Филип Виденов поема баскетбола в Русе
Topnovini.bg
15-06-2016 12:47

Градът обаче със сигурност остава без женски отбор следващия сезон

 

Един от най-добрите ни баскетболисти, а в момента играч на Лукойл Академик Филип Виденов е новият изпълнителен директор на новоучредения преди дни баскетболен клуб Дунав Русе 2016. Новината съобщи БТА, цитирайки председателят на Управителният съвет на клуба Младен Ганчев

 

Ганчев заяви, че Русе няма да има женски баскетболен отбор през новия сезон. Целта е в момента, в който се натрупа потенциал, да се сформира тим, като ще се залага на кадри от школата. Ганчев посочи, че мъжкият отбор ще участва отново в шампионата на А група.

 

Основен акцент на новия клуб Дунав Русе 2016 ще бъде детско-юношеската школа. В момента тя дава много добри резултати, като четири отбора са класирани на финали. "Кандидатстваме за домакинство на финалите за 14-годишни момчета", обясни Ганчев.

 

Членът на УС Ивелин Николов обясни, че идеята е да има широка подкрепа от бизнеса в града. Ганчев посочи, че кметът на Русе Пламен Стоилов е гарантирал, че общината ще продължи да помага на клуба. "Убеден съм, че със съвместни усилия ще можем да организираме школата по много добър начин и тя ще дава своите резултати", каза председателят на УС.

 

Филип Виденов заяви, че е дошло времето да се вземат мерки един спорт да тръгне сериозно напред. "Мисля, че имаме доста добри деца, които стоят в момента неангажирани. Смятам, че те могат да израстват", каза изпълнителният директор. Ганчев и Виденов заявиха, че проектът ще бъде дългосрочен и стабилен. Резултати ще могат да се очакват след 3-5 години. Ще се търсят и добри треньори за школата, ще се инвестира и в развитието на русенските.

 

По повод на Управителният съвет на клуба, Ганчев заяви, че той в момента е от трима души, като идеята е да бъде разширен до 5-членен състав, в който да има представител и на Общината.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Филип Виденов, Дунав Русе 2016
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи