Участието на Академик Благоевград в А група под сериозна въпросителна


Участието на Академик Благоевград в А група под сериозна въпросителна
17-06-2016 14:54

Академик Благоевград може и да няма отбор в А група през следващия сезон. Бъдещето на един от водещите отбори във втората дивизия в последните години е неясно, за което потвърди и председателят на УС на клуба проф. Стоян Иванов. По-вероятно е тимът да преустанови участието си в първенството, или ако има такова да е с по-скромен състав.


Академик се утвърди като един от водещите отбори в А група и спечели няколко медала в последните сезони. Това реално бе отборът на Югозападния университет "Неофит Рилски", но след като преди няколко месеца бе избран нов ректор, бъдещето на баскетболния отбор е неясно. Предишният - проф. д.н. Иван Мирчев, бе човекът, който реално разви този спорт в университета и благодарение на когото отборът играеше в А група. Новият ректор Борислав Юруков обаче не е толкова благоразположен към това да има отбор в шампионата и поне на този етап предпочита той да се състезава само в студентското първенство.


Всичко това на практика означава, че част от състезателите, както и треньорът Божидар Гьорев, ще трябва да си търсят нови отбори. Неучастието на клуба не е на 100% сигурно, но поне на този етап нещата стоят по този начин.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Академик Благоевград
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи