Учениците ни започнаха с три победи на Световното 3х3


Учениците ни започнаха с три победи на Световното 3х3
18-06-2016 10:26

Юношите от ГПЧЕ „Алеко Констанинов“ град Правец започнаха с победа и загуба Световното ученическо по баскетбол за 3х3.  Надпреварата се провежда в естонската столица Тали от 16-21 юни.

 

Тимът в състав Цветомир Чернокожев, Марио Мирчев, Георги Дамянов и Драгомир Енчев победи Англия в първия мач, където играеше друг българин Радостин Папазов. Във втория мач тимът на Георги Велчев загуби от Чехия с 11-19. Юношите на Чехия, участващи на Световното, са част от школата на бившия съперник на Лукойл Академик ЧЕЗ Нимбург и превъзхождаха тима ни с висок ръст.

 

Девойките от Профилирана гимназия „Констанин Фотинов“, Самоков. в състав Валентина Клисарска, Моника-Лъки Радойкова, Росица Мирчева и Деница Димитрова записаха две победи. Първо те спечелиха срещу Грузия с 19-5. След това се справиха със Словения след много оспорван мач с 15-13 след продължение. Накрая тимът загуби от Португалия с 16-18.

 

Днес е вторият ден от състезанието като момичетата ще играят срещу Белгия и втория отбор на Естония, а момчетата срещу Белгия, Чили и Турция.

 

Може да гледате НА ЖИВО всички мачове в официалната фейсбук страница на турнира ТУК. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно ученическо първенство 3х3 - 2016
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи