Пабло Ласо - 5 сезона с Реал - 12 титли


Пабло Ласо - 5 сезона с Реал - 12 титли
23-06-2016 15:02

Годината бе тежка, тима – фантастичен, гордее се треньора

 

Селекционерът на Реал Мадрид Пабло Ласо изскочи от съблекалнята снощи след мача с Барселона с мокра бяла риза и широка усмивка. Придружен от децата си, 48-годишният баски спец от Витория празнуваше с отбора фамозна 33-а защитена титла в първенството (непостижимо от 22 години), дубъл с купата и грандиозна победа над „вечния враг” Барса.

 

За 5-те си сезона в „кралския клуб” Ласо го преобрази и не спря да триумфира – 12 титли (3 лиги, 4 кралски купи, 3 суперкупи на Испания, 1 Евролига и 1 Интерконтинентална). Върха бе 2015, когато Фелипе Рейес и компания заслужиха 5-те най-големи трофея и царуваха на стария континент.

 

„Стана истински финал с много усилия и от двата отбора, с по над 80 точки, което говори  супер, борихме се за всичко от първия ден. Барса опита доста неща в защита, както и новости в атака, но за всичко имахме отговор и с малко грешки. Движиха добре топката с много асистенции, но в други аспекти ги спряхме. Липсваше ни малко свежест.

 

Доволен съм от почти перфектната серия на тима, всички бяха подготвени да допринесат. Изпуснахме победата в първия, бяхме солидни във втория мач, в третия доминирахме със страхотна трета четвърт и днес бе война. Останахме концентрирани, дори изоставайки, показахме характер. Годината бе тежка, но ни направи постоянни. Техническият ми екип бе фантастичен, гордея се с целия отбор, клуб и разбира се публиката, която ни подкрепяше и при загубите!

 

Имам най-лошата професия, когато трябва да се ядосвам на тима, но ме улесняват и съм доволен. Това е като едно семейство, стараейки се да сме едно цяло, страдайки, е важно да се разбираме. Първият ми спомен, след като спечелихме купата в Барселона, бе, когато Прези (Флорентино Перес) ме поздрави и попита как сме могли да нямаме трофей 19 години, което ме шокира.

 

Гледайки назад в тези мои 5 години тук, над титлите бе яснотата как искам да изглежда Реал, налага се да вземаш решения, които не искаш, но са в полза на тима. Тренирах прекрасни баскетболисти, винаги ще ги защищавам, научиха се на състезателност и да знаят какво искат. Мисля че, направихме хубави неща, затова днес Дворецът на спорта бе апотеозен.”

 

Златка Замова, кореспондент на BGbasket.com в Мадрид, Испания

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павло Ласо, Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи