Шави Паскуал: Борихме се докрай


Шави Паскуал: Борихме се докрай
23-06-2016 18:02

Треньорът на Барса взе 13 баскетболисти и само един трофей, дните му са преброени

 

Днес се навършват 2 години от последния спечелен трофей от Барселона – суперкупата на Испания. Под ръководството на 43-годишния инженер Шави Паскуал каталунците обновиха напълно състава с 13 нови баскетболисти, сред които и 20-годишния български талант Александър Везенков, подобриха играта, но не триумфираха с титла.

 

Паскуал, който спечели 11 купи от идването си през 2008, пробва всякакво въртене на състава във финалния плейоф за лигата, не му стигна кураж да заложи на по-младите като Везенков, взе фатални технически решения, като пускането на нестиковани резерви в решителната трета четвърт снощи срещу най-мощния и сплотен Реал Мадрид. Локомотив Кубан ги елиминира от евролигата, Билбао – от кралската купа. Дните на Шави в Барселона изглеждат преброени, показателно бе, че президентът Жозеп Бартомеу не дойде в Мадрид, говори се че на управата се нравили Шарунас Ясикевичус и Жоан Плаза.

 

„Не е моментът да говоря за бъдещето си, а да преглътнем загубата. Скоро ще се разбере. – коментира снощи Паскуал, който има договор до 2017. – Поздравления за Реал за победата, също и за моите момчета, които дадоха всичко от себе си и се бореха, както и в първия мач в Барселона. Този двубой бе изравнен, имахме своите възможности, подавахме си добре, липсваше ни малко точност при коша.    

 

След спечелването на суперкупата ни елиминираха от турнира за купата и контузята на Шейн Ловал ни унищожи, оттам всички се усложни – Топ 16 беше супер трудно, Дорси също контузен...Борихме се до края, но неуспешно. Последните 9 години играх всички финали, без един, значи сме били сред най-добрите.”

 

„Вярвахме в обрата, но не го постигнахме, всеки път е тежко, щом губиш финал. Загубата е едно от най-лошите усещания, но това е спорта, за нещастие днес бяхме ние – призна Джъстин Доулман, който също ще решава дали да остане в Барселона.

 

Златка Замова, кореспондент на BGbasket.com в Мадрид, Испания

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Барселона, Реал Мадрид, Шави Паскуал
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи