Стив Кър нападна правителството на САЩ


Стив Кър нападна правителството на САЩ
(USA Today)
26-06-2016 13:03

 

Опитайте се да кажете на треньори на Голдън Стейт - Стив Кър, да стои фокусиран само върху спорта. Това е популярен рефрен, който често се вижда в социалните мрежи, когато спортни хора говорят за политиката или социалното право.


Кър бе гост в предаване, а след нормалните разговори за баскетбол, бе засегната съвсем друга тема. Треньорът използва трибуната, за да изкаже мнението си относно проблема с контрола на оръжия в САЩ.


"Когато 90% от нашата страна иска да има проверки при купуването на оръжия, а в същото време сенатът и конгресът гласуват против това и използвайки като причина стар закон оставят хората да носят оръжия всеки ден и да има убийства прекалено често" коментира Кър.


Бащата на треньора Малкълм е убит през 1984-а в Американския университет в Бейрут.


"Просто трябва да излея това. Нашето правителство просто е лудо. Ние сме луди. Това, което ме дразни още повече е, че се придържаме към закон да се носи оръжие, който е от 1776-а. Тогава хората не са имали автоматични оръжия. Трябвало е да имаш как да се пазиш от индианци или британци. А хубавото нещо на Конституцията е, че са оставили отворени поправки, с които можеш да променяш нещата, тъй като те просто се променят с времето. Мисля, че предците ни не биха дали своето ОК да бъдат продавани автоматични оръжия на всеки, ако са съществували тогава. Нека да има проверки. В момента е по-лесно да си купиш оръжие отколкото да изкараш шофьорска книжка. А като някой преживял инцидент, всеки пък когато чета за убийства съм съкрушен. След това пък съм още повече, след като видя как правителството не прави нищо. Останалият свят също мисли, че сме луди. Наистина сме луди" заяви разпалено Кър.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стив Кър
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи