Архивите говорят: Вижте как Павлин Иванов наниза 42 точки на Италия преди 7 години


Архивите говорят: Вижте как Павлин Иванов наниза 42 точки на Италия преди 7 години
27-06-2016 19:10

 

В поредния материал от рубриката "Архивите говорят" ви представяме един не толкова стар, но със сигурност интересен мач. Той е на националния отбор за кадети (16) набор 1993/1994 и е от силния приятелски турнир "Тюрк Телеком" в Турция. Двубоят е между България и Италия и се играе на 21 февруари 2009 година. Срещата е за 9/10 място на надпреварата, а нашите печелят с 86-81.


В този мач най-голям принос за успеха има Павлин Иванов. Станалият само няколко месеца по-рано играч на Бенетон Тревизо, показва на италианците защо е взет на Апенините и бележи цели 42 точки.


Старши треньор на отбора е Георги Димитров, а помощник е Ивайло Равуцов. В състава личат още имената Деян Карамфилов, Георги Боянов, Александър Христов, Деян Денчев, Теодор Велчев, Тенчо Тенчев, Алекс Симеонов, Иван Тенев, Димитър Димитров, Денис Титов и Георги Фунтаров. Няколко месеца по-късно този отбор извоюва промоция за дивизия А, след като спечели първо място на шампионата в Португалия.


ТУК можете да прочетете материала за срещата публикуван в BGbasket.com тогава, а по-долу да гледате и пълен запис на двубоя.

 


P.S. BGbasket.com благодари на БФБ за предоставения запис на срещата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи