Борис Борисов: Стигнахме до титлата с добра защита и движение без топка


Борис Борисов: Стигнахме до титлата с добра защита и движение без топка
Борис Борисов (прав в средата) стигна до титлата с отбора си (сн. Зюхтю Осман)
29-06-2016 12:03 | Иван Вълчанов

В неделя отборът на Черно море Порт Варна за момчета до 14 години със старши-треньор Борис Борисов спечели титлата на първенството, на което беше домакин. Във финала „моряците” победиха Рилски спортист, а традиционно BGbasket.com разговаря с треньора на шампионите. Ето какво каза той за представянето на своите момчета, финалния мач и нивото на първенството:

 

„За да вземем титлата, сме играли добре във всяка фаза на играта, но смятам, че най-добре се представихме в защита. Имаме най-добра защита от гледна точка на това, че сме допуснали най-малко точки от всички отбори на първенството. Другата силна страна на нашият отбор беше движението без топка, което помогна много за раздвижването на нападението ни. Тези две неща най-много наклониха нещата в наша полза.

 

Като всеки финален мач, и този беше доста тежък. През цялото време се движеше кош за кош, но в самия край смятам, че проявихме повече характер от отбора на Рилски спортист, взехме по-правилни решения в последните 10 минути и успяхме да натрупаме аванс, който ни беше напълно достатъчен, за да стигнем до успеха. Искам специално да благодаря на публиката, която даде голям импулс на нашата игра и ни подкрепяше през цялото време.

 

Смятам, че на това първенство селекцията на повечето отбори беше чудесна. Имаше много перспективни деца и доста изравнени възможности на отборите. Има добри, високи момчета и смятам, че в бъдеще това ще бъде една от добрите селекции на България. В този набор има доста голям потенциал.

 

Искам да поздравя всички колеги от школата, които работиха тази година, тъй като смятам, че като цялостното й представяне беше отлично.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борис Борисов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи