ЛеБрон ще стане свободен агент, но вероятно ще остане в Кливланд


ЛеБрон ще стане свободен агент, но вероятно ще остане в Кливланд
(сн. БГНЕС)
29-06-2016 18:04

За трето поредно лято ЛеБрон Джеймс ще бъде свободен агент. За второ поредно лято обаче почти няма съмнение къде ще играе Краля, който стана шампион с Кливланд Кавалиърс.

 

Джеймс няма да се възползва от опцията за преподписване на договора си с Кавалерите за още един сезон. Този ход обаче отдавна се предвиждаше, а причините за него са изцяло финансови. Ако той преподпише договора си, ще спечели $24 млн. през следващия сезон. Ако обаче стане свободен агент и подпише нов договор, той ще спечели с около $3 млн. повече от евентуално преподписване на сегашния контракт.

 

След година ЛеБрон може да подпише договор за няколко години, като след повишаване на тавана на заплатите да заработи малко над $30 млн. на сезон. Ако пък той избере да подпише договор за няколко години още това лято, заплатата му отново ще е близо до $30 млн. на сезон. Все още не е ясно от коя опция ще се възползва той. Каквото и да предприеме Краля, е сигурно, че отборът ще го изпълни, защото се нуждае от него.

 

Най-вероятно Джеймс ще остане в Кливланд Кавалиърс. Той е герой на града и по никакъв начин не е давал индикации за желание да сменя отбора си след този сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЛеБрон Джеймс, Кливланд, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи