Ясикевичус няма как да води Барселона


Ясикевичус няма как да води Барселона
(сн.euroleague)
30-06-2016 15:03

Тимът на Александър Везенков Барселона работи усилено в търсенето на нов старши-треньор след освобождаването на Шави Паскуал. За целта от каталунския клуб вече са започнали преговори с няколко европейски треньори.

 

Сред тях бе и литовската легенда Шарунас Ясикевичускойто изведе Жалгирис Каунас до шампионска титла в първата си година като треньор.

 

Испанското издание Mundo Deportivo обаче съобщава, че Ясикевичус не отговаря на изискването на Лига Ендеса, според което той трябва да е работил минимум две години като старши-треньор, за да поеме отбор от първенството. Литовският специалист се зае с треньорска кариера едва от пет месеца и няма как да изпълни условието.

 

Друго обсъждано име е наставникът на Гърция Фотис Кацикарис, пред който също стои проблем, тъй като според правилата на испанското първенство той не може да води едновременно отбор от тяхната лига и национален тим на друга страна. Сред спряганите имена са още Йоргос Барцокас (Локомотив Кубан), Октай Махмути (Дарюшафака) и Андреа Тринкиери (Брозе Баскетс)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шарунас Ясикевичус, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи