Мемфис и Майк Конли направиха рекордна в историята на НБА сделка


Мемфис и Майк Конли направиха рекордна в историята на НБА сделка
(AP photo)
02-07-2016 09:11

Преди петък само двама играчи в историята на НБА са правили по 30 милиона на сезон - Майкъл Джордан и Коби Браянт. Първият ден на пазара на свободни агенти за 2016-а ни донесе трети такъв, а интересното е, че той никога не е играл дори в Мача на Звездите.


Мемфис стигна до договорка с Майк Конли за нов договор, който е за 5 години и е на стойност 153 милиона долара. Това автоматично го превръща в най-скъпия контракт изобщо в историята. Той може да бъде постигнат и от Кевин Дюрант, ако звездата реши да преподпише с Оклахома Сити.


Новият договор на Конли е поредно доказателство за променената финансова реалност в НБА благодарение на скока на тавана на заплатите от 70 на 94 милиона. За сравнение миналото лято Мемфис подписа Марк Гасол за 5 години и 110 милиона, докато Тимофей Мозгов, който определено не е на неговото ниво, ще получава само 6 милиона долара на година по-малко в ЛА Лейкърс.


По-рано през деня Гризлис постигнаха договорка и с Чандлър Парсънс. Той се разбра за договор от четири години и 94 милиона, което бе възможният максимум.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Майк Конли, Мемфис
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи