Грък поема Барселона (обновена)


Грък поема Барселона (обновена)
08-07-2016 13:59

Барселона най-сетне намери треньор, съобщи баскетболният портал Eurobasket. Тимът на Алекснадър Везенков подписа с гръцкия специалист Йоргос Барцокас, който водеше Локомотив Кубан през миналия сезон. Именно той отстрани на четвъртфинал от Евролига каталунския клуб и изведе руския тим за първи път в историята му до полуфинал. Договорът му е за 3 години. 

 

През миналия сезон 51-годишният специалист участваше с Кубан във ВТБ лигата и стигна до Файнъл 4 на Евролига. Барцокас е първият гръцки треньор, който печели титла в Евролига през сезон 2012/2013 с Олимпиакос. Тогава е избран и за треньор на годината. 

 

Това е може би един от най-добрите варианти за 21-годишният български национал, който прекарва цялата си кариерата в Гърция и със сигурност ще работи добре с наставник като Барцокас. Той започва треньорската си кариера още на 22-годишна възраст, когато се състезава. В началото е помощник треньор на атинския Панионис, а през 2006 става за първи път старши-треньор на Олимпия Лариса, който води от2006-2009. Още в първата си година начело на тима успява да го изведе до плейофите за първи път в историята на този клуб. Барцокас води още Маруси (2009-2010), когато е избран за треньор на гръцкото първенство. Специалистът от Атина застава още като старши-треньор начело и на местния Паниониос Атина (2010-2012) и гранда Олимпиакос (2012-2014).

 


<sсript async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Барселона, Александър Везенков, Йоргос Барцокас
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи