Кирил Райков води американски камп в България (видео)


Кирил Райков води американски камп в България (видео)
18-07-2016 19:12

В последните три години 29-годишният ботевградчанин Кирил Райков играе в норвежкия Тромсьо.  Този сезон тимът на 192-сантиметровото крило остава на второ място в първенството, но българинът изиграва най-силния си сезон. Той записва средно по 21.3 точки на мач и 7.3 борби и е избран от федерацията за най-добър европеец в местното първенство.  

 

За пета поредна година Райков участва на международен камп в САЩ, който догодина ще стигне и до България благодарение на него. Дестинацията все още не е определена, но се планират много изненади като дори се преговаря с играч от НБА, който да гостува у нас. Отдавна Кирил Райков се усъвършенства непрекъснато в редица неща, както сме писали по-рано и не е само професионален състезател по баскетбол. Той вече е сертифициран кондиционен треньор, а от години се занимава активно с фитнес, йога и здравословно хранене.

 

Ето какво още разказа Кирил Райков за кампа пред BGbasket.com:

 

Както всяка година кампът върви нормално с деца от цял свят. Той се провежда шест седмици, а това е моята пета година тук. Доста от децата се връщат при нас, защото харесват програмата ни. Кампът се провежда вече 30 години предлага наистина нещо различно.

 

Фокусираме се върху основни детайли от всеки един аспект на играта, учим децата на най-важните похвати в защита и нападение като добавим и моята кондиционна методика, която развива различните моторно-двигателни навици в децата и  контрола на тялото в различни позиции и моменти от игровата обстановка. Програмата е много интензивна, децата тренират по 3 пъти на ден в седмичния ни цикъл, който е неделя-четвъртък. Не на последно място децата от чужбина ходят и на интензивни уроци по английски.

 

 

Екипът от треньори е същият като в последните 2-3 години. Главният треньор Кен Уеб опитва да ни запази, защото всички знаем  с детайли какво трябва да правим и синхронизацията между нас е голяма, което прави процеса много по-лесен.Друг треньор е Алън Уотсън, който е бивш професионален баскетболист, създател на AGAME training*. Тренира индивидуално едни от най-добрите колежани и таланти от гимназии, както и играчи от НБА. Име като Ръсел Уестбрук също е бил част от програмата му. 

 

 

Уили Лодсън е бивш професионален играч, обиколил държави като Русия, Китай, Испания Францияи и много други. В момента живее в Испания и има собствена организация coast to coast която е основана на баскетбол и английски, защото той е и учител по английски в Испания. Гари Уолъс е бивш мой съотборник в Троьмсо Сторм, професионален играч. След като играе финал в първа дивизия на колежанското първенство на САЩ играе в Норвегия 3 сезона, където става МВП.

 

 

След това се връща в Ню Джърси и решава да остави кариерата си като играч и да стане треньор по баскетбол. И не на последно място нашия главен треньор Кен Уеб. Той е избран в драфта от Ню Джърси и работи професионално в много държави по света. Един от най-добрите треньори на скандинавския полуостров като е бил старши треньор в Дания, Исландия и по настояще Норвегия.  Това е основният екип, а винаги, когато имаме нужда идват по няколко допълнителни треньора да помагат.

 

 

Всяка година водим децата през почивните дни на различни забавления лунапаркове, водни паркове, бейзболни и мачове от WNBA, разходки в Ню Йoрк, кино и.т.н.

 

 

Най-хубавото нещо за Кирил Райков е момента е новината, че чака дете като се очаква съпругата му да роди в края на месец август. За своето бъдеще той заяви, че има оферти от чужбина и България, но би желал да се върна да играе на родна земя и да помогне за развитието на баскетбола. Защо това лято той номира няколко баскетболисти да направят по 50 лицеви опори, четете утре в BGbasket.com

 

*Съдържа 7 вида програми, които включат баскетболни и футболни кампове, фитнес обучения и индивидуални тренировки за професионални атлети и не само.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кирил Райков, Тромсьо
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи