Тони Дечев: Гибсън и Корниенко ще дадат друг облик на Лукойл


Тони Дечев: Гибсън и Корниенко ще дадат друг облик на Лукойл
20-07-2016 09:42

Ръководството на шампионите осъществи два трансфера в рамките на последните 48 часа и така привлече в отбора двама чужденци - Максим Корниенко и Дани Гибсън - доскорошни съотборници в полския Торун.

 

"Стана случайно. В никакъв случай не сме търсели целенасочено привличането и на двамата в пакет. Първо подписахме с Макс (Максим Корниенко - б.а.), а след това влязохме в разговори и с Дани (Дани Гибсън - б.а.). Бяха трудни и тежки преговори, но съм доволен, че двете момчета са вече част от нашия отбор", коментари пред клубния сайт старши-треньорът на отбора Тони Дечев, който изведе Лукойл до втора поредна титла под негово ръководство. "С тях Лукойл ще има друг, по-различен и надявам се, по-добър облик през новия сезон", допълни още наставникът.

 

"Гибсън е изключителен атлет. Много бърз, много експлозивен, отличен реализатор. За хората, които следят баскетбола в Европа той не се нуждае от представяне. Карниенко е мой тип играч, знаете, че аз обичам състезатели като него, които са мъжкари, не се плашат да носят тежкото в отбора. Гибсън е най-полезен играч на целия редовен сезон в Полша, а Корниенко пък бе избран за най-добър на позицията тежко крило", коментира специалистът, който продължава работата си по селекцията в Лукойл.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, НБЛ - мъже, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи