Дирк Новицки ще си получи заслуженото


Дирк Новицки ще си получи заслуженото
(USA Today)
23-07-2016 15:02

 

В последните си две излизания на пазара на свободни агенти Дирк Новицки преподписваше с Далас, но на доста по-ниска цена от това, което заслужаваше. Общо взето той остави на масата 88 милиона долара, за да даде шанс на Мавс да привличат играчи и да се борят за призови места.


Веднъж те успяха, когато през 2010-а взеха Тайсън Чандлър и запазиха други четирима играчи, които бяха допринесли за първата титла в историята на клуба. След това обаче тази тактика не проработи, като последваха пет години без победа в плейофна серия.


Така се стига до момента, в който най-накрая Дирк ще си получи заслуженото. Немецът е постигнал съгласие за нов договор, който ще му донесе 50 милиона в следващите два сезона. Това на практика означава, че той ще играе докато стане на 40 години.


По-рано този месец двете страни се бяха съгласили на 40 милиона, но впоследствие Далас са добавили още 10. Новицки се беше отказал от третата година от стария си договор, който щеше да му донесе едва 8.7 милиона долара идния сезон. Вместо това той ще получи три пъти повече.

 

Въпреки че вече е на сериозна възраст за играч, германецът все още притежава достатъчно класа, а миналия сезон правеше средно по 18 точки на мач. Затова не бяха случайни слуховете, че Голдън Стейт щеше да се опита да го привлече, ако се беше провалил в опита да вземе Кевин Дюрант.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Далас, Дирк Новицки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи