Испания триумфира с титлата и при младежите (20)


Испания триумфира с титлата и при  младежите (20)
fiba.com
25-07-2016 10:01

Испания стана шампион на Европейското първенство за младежи до 20-годишна възраст. Тимът на Хуан Оренга победи на финала Литва с 68-55 в повторение на финала от Евробаскет 2015 за мъже.  В основата на успеха бяха звездите на тима Марк Гарсия и Франциско Алонсо. В двубоя за третото място Турция надигра Германия със 76-61 и спечели бронза.

 

Това бе втора титла и общо четвърти медал за наставника на Испания Хуан Оренга, който изведе младежите до първо място в Билбао през 2011. Само преди седмица и жените на Испания до 20 години триумфираха със златото на Европейското в Дивизия А.

 

Ла Фуриа започна силно срещата с 8-3, но Литва бързо успя да обърне и след първата част резултатът бе равен. Оспорвана се запази и втората и на почивката литовците изоставаха с 8. Три тройки на Игнас Фиодоровас в третата част  свалиха пасива на Литва до 4 при 46-50, но Испания направи серия от 12-0 в последната и вдигна аванса си до 16, за да стигне до успеха.

 

Марк Гарсия бе най-резултатен за успеха с 21 точки и бе избран за най-полезен играч на турнира.  Франциско Алонсо добави 12. 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Испания (20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи