Майкъл Джордан говори рядко, но винаги на място


Майкъл Джордан говори рядко, но винаги на място
(AP photo)
26-07-2016 10:18

 

От години Майкъл Джордан е критикуван от тези, които биха желали той да използва името си, за да говори за социалните проблеми, които касаят афро-американското общество. Той обаче говори много рядко, но направи ли го е винаги на място и по точният начин.


Баскетболен идол №1 в историята и настоящ собственик на Шарлът Хорнетс сега реши да говори сам. 53-годишният Джордан пожела да бъде чут след последните ужасяващи събития в страната в последните седмици, които доведоха до убийства на полицаи и тъмнокожи.


"Бях отгледан от родители, които не научиха да обичам и уважавам хората без значение от тяхната раса или минало, така че аз съм тъжен и разочарован от расистките напрежения, които стават все по-лоши напоследък. Знам, че тази страна е по-добра от това и повече не мога да мълча. Трябва да намерим решения, които да направят така, че цветнокожите да получават честно и равно отношение, а полицаите, които всеки ден рискуват живота си, за да ни защитават - да са уважавани и подкрепяни.


Реших да говоря с надежда, че заедно като американци можем да се справим със ситуацията и чрез мирен диалог и образование да постигнем конструктивна промяна.


По този повод аз правя дарения по 1 милион долара на две организации - институтът за отношенията между полицията и обществото и фондът за правна защита на бедните афро-американци. Знам, че тези донации сами по себе си не са достатъчни да решат проблема, надявам се че тези ресурси ще помогнат на двете организации да направят положителна промяна."


Изявлението на Джордан идва само четири дни, след като НБА отмени домакинството на Шарлът на Звездния уикенд догодина. Това стана заради приемането на закон ограничаващ правата на гейовете в щата Северна Каролина.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Майкъл Джордан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи