Амаре подписа за един ден и се оттегли от НБА


Амаре подписа за един ден и се оттегли от НБА
27-07-2016 09:07

 

Шесткратният участник в Мача на звездите - Амаре Студъмайър обяви оттеглянето си от НБА след 14 сезона. Крилото изкара миналият сезон в Маями и бе свободен агент. Той подписа договор само за един ден с Ню Йорк Никс, след което обяви, че се отказва от лигата. По този начин се изпълни желанието му той да завърши кариерата си в НБА като играч на Никс, за които през 2010 подписа пет годишен договор на стойност 100 милиона.


"Искам да благодаря на собственика Джеймс Долан, на Фил Джаксън и Стив Милс, че подписаха с мен, за да мога официално да прекратя кариерата си като играч на Никс. Дойдох в Ню Йорк през 2010-а, за да помогна на клуба да се възроди и направихме точно това. Кармело Антъни, Фил и Стив продължиха това приключение, а с тазгодишните попълнения отборът отново изглежда готов за плейофи" обяви самият Амаре.


Според информациите Студъмайър няма да спре да играе баскетбол. Той има сериозни оферти от Китай, а би могъл да заиграе и за израелския Апоел Йерусалим, на който е съсобственик. В кариерата си в НБА крилото има средно по 18.9 точки, 7.8 борби и 1.2 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ню Йорк, Амаре Студъмайър
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи