Конкурент на Везенков и съперник на България остава в Барселона


Конкурент на Везенков и съперник на България остава в Барселона
28-07-2016 14:59

 

Джъстин Доулман преподписа договора си с Барселона и ще остане при каталунците до 2019 година. Клубът обяви, че двете страни са се разбрали за още три сезона и американецът ще продължи да носи екипа на тима.


31-годишният Доулман имаше средно по 9.6 точки и 4 борби в 28 мача в Евролигата миналия сезон. Той бе титуляр на позиция 4 в клуба, а негова резерва през повечето време бе Александър Везенков. Сега двамата отново ще бъдат конкуренти за игрово време, както и с Виктор Клавер, който бе привлечен от Локомотив Кубан.

 

Безспорно най-запомнящият се момент от сезона за Доулман бе в дербито с Реал Мадрид от втората фаза на Евролигата. Тогава американецът вкара кош в последната секунда и Барса спечели гостуването си в испанската столица.


Освен съотборници, Доулман и Везенков ще бъдат и съперници след малко повече от месец. От снощи американецът е в Косово, а днес вече тренира за първи път с отбора. Той ще облече екипа на страната и ще се изправи срещу България, тъй като двата отбора са в една група на квалификациита за Евробаскет 2017.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Барселона, Джъстин Доулман
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи