Скопие приема най-голямото си Европейско първенство


Скопие приема най-голямото си Европейско първенство
Хотел на националния отбор за юноши (18) в Скопие
29-07-2016 16:02

Националният отбор на България за юноши (18) започва днес участието си на Европейското първенство от Дивизия В в Македония. Тимът, воден от Мануел Марков и Васил Христов, пристигна вчера (четвъртък) по обяд в македонската столица Скопие, където ще се проведе шампионатът от 29 юли – 7 август. Това ще бъде първо състезание в Македония от четири години насам и най-голямото до момента с цели 24 отбора.

 

"Това събитие е от голямо значение за нашата федерация. Отделихме доста време и сили за организирането на толкова мащабен форум и се надяваме, че ще оставим добри впечатления у ФИБА, за да бъдем домакини на Европейско и след това. ", заяви генералният секретар на македонската федерация Моника Гавриловска.

 

Националите ни са настанени в един от най-големите хотели в страната - Континентал”, който съчетава в себе си едновременно модерен стил и комунистическата ера. Хотелът се намира на няколко минути с автомобил от центъра на града, а на  3 км от него е Олимпийския басейн и някои забележителности на македонската столица.  Хотелът разполага с всичко необходимо за провеждане на надпреварата като малки проблеми на места има с достъпа до интернет. Все пак организаторите се опитват да отговорят на желанията на всички отбори за добрия им и уютен престой и висчко до момента е наред. За целта отборите ще могат да разчитат и на 24-часово съдействие от организаторите на местната федерация.

 

 

Изглед от хотела на юноши (18)

 

Снощи се проведе и техническата конференция на турнира за всички треньори и делегации. На нея бяха разяснени всички правила и задължения на отборите като освен това бяха проверени и правата на всички състезатели.

 

В хотела са настанени още 18 отбора от Европейското, а останалите шест, както и съдиите, са на друго място. Българският международен съдия Венцислав Великов също ще бъде част от Европейското в Дивизия В.

 

„Континентал” се намира на около 7 километра от най-голямата зала, в която ще се провежда надпреварата Спортен комплекс „Борис Трайковски”. В него има две зали една тренировъчна и голяма, която е с капацитет близо 8,000 места. Именно в нея днес ще бъде официалното откриване на турнира, а малко по-късно от 19.45 часа българско време нашият тим излиза срещу домакините от Македония в първия си мач. До момента нашите проведоха две тренировки както в малката зала, така и в голямата.

 

 

Останалите две зали, в които ще се играят мачовете от Европейското, са зала „Яне Сандански” и „Кале”. 

 

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket в Скопие (Македония) 


ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2016 ЗА ЮНОШИ (18), ДИВИЗИЯ В

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи