Лукойл Академик привлече трети чужденец (видео)


Лукойл Академик привлече трети чужденец (видео)
29-07-2016 17:14

 Американецът Стив Зак е новият център на шампионите. 

 

Трети нов баскетболист облича екипа на Лукойл Академик. След американеца Дани Гибсън и украинеца Максим Корниенко, при шампионите акостира още един янки – Стив Зак. 211-сантиметровият център пристига при „студентите” след много успешен сезон в латвийския Лиепая.

 

В първата си година професионален баскетбол след колежа Зак записва средно по 14,0 точки и 11,9 борби в 21 мача в латвийското първенство, а Лиепая достига до полуфиналите. Зак става и най-добър на шампионата със своите почти 12 овладени топки средно на двубой. Той регистрира 51,6% успеваемост в стрелбата от игра и 64,4% от линията за изпълнение на наказателни удари. Изявите му в Балтийската лига също са впечатляващи: 12,3 точки и 11 борби в 12 срещи и отново №1 в подкошието.

 

Стив пристига в България със статута на най-добрия център в турнира като ръководството на Балтийската лига го избира и в Идеалната петица на сезона. Стив Зак е възпитаник на университета Ла Сал в NCAA, където се състезава в периода 2011-2015 г. През 2012 г. достига със съотборниците до Топ 16 в елитната дивизия на колежанската лига отвъд океана. В последната си година в университета отвъд океана новото попълнение на Лукойл е избрано в Идеалния отбор на защитниците на конференция Aтлантик 10.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стив Зак, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи