Мануел Марков: Нищо не е свършило с един мач


Мануел Марков: Нищо не е свършило с един мач
30-07-2016 20:12

Националният отбор на България за юноши (18) допусна първа загуба на Европейското първенство от Дивизия В в Македония. Тимът ни отстъпи на Полша със 69-74 след обрат в последната част. Ето какво каза пред BGbasket.com след срещата старши-треньорът на отбора Мануел Марков:

 

„Играхме наистина три части на много високо ниво, но срещу такъв отбор като Полша, който е един от най-силните на Европейското, трябва да се играе до края. В четвъртата част не успяхме да вдигнем малко разликата и да минем на една такава, която да ни дава добър комфорт над резултата. Няколко наши грешки, изпуснати отворени шута ни костваха победата, но не мога да се сърдя на никого от момчетата, тъй като мисля, че днес играхме добър баскетбол. Мисля, че ни липсваше именно това да направим последната стъпка и да откажем съперника, както го направихме вчера срещу Македония.

В такивa мачове последните нападения са най-важни. Както вчера, така и днес Йордан Минчев се нагърби с отговорността да реши мача. Имаше няколко атаки, в които беше спорно дали има фаул или не, но се случва понякога. Полша не е случаен отбор.

 

Всички съжаляваме, но тази загуба не е фатална. Продължаваме да играем. Искаме да спечелим всеки мач, който можем. Всеки следващ мач за нас е най важен. Излизането ни от групата си зависи изцяло от нас. С един мач не е свършило Европейското първенство."

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Скопие (Македония)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (18), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи