Иван Лепичев вече няма да е треньор в Рилски спортист


Иван Лепичев вече няма да е треньор в Рилски спортист
04-08-2016 16:02

 

Иван Лепичев вече няма да е треньор в школата на Рилски спортист, научи BGbasket.com. След десет години в Самоков специалистът няма да продължи работата си там и e свободен да си търси нов клуб.


Лепичев пристигна в планинския град през 2006 година и постигна редица успехи в клуба. В работата си с подрастващите той спечели общо 11 медала, от които 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови. През 2008 година пък начело на женския отбор на Рилецо той изведе тима до трето място и медал от турнира за Купата на България.


Спокойно можем да кажем, че Лепичев е една от легендите в треньорството в женската част на баскетбола в България. Той работи като наставник от далечната 1977 година, когато започва в Кремиковци. В кариерата си е бил начело още на Левски Спартак, Стомана Перник, ДЗУ Стара Загора, Монтана, Академик Пловдив, Лукойл Нефтохимик и последно на Рилски спортист. Лепичев е три пъти шампион на България като треньор на Стомана, ДЗУ и Монтана.


С името на Лепичев се свързват и част от най-добрите класирания на женския национален отбор. С него като старши треньор тимът завършва на 5-о място на Олимпиадата в Сеул през 1998 година, на 3-о място на Европейското във Варна година по-късно, на 8-о място на Световното първенство в Малайзия през 1990-а и на 4-о на Европейското в Израел през 1991-а. През 1983-а и 1984-а година пък Лепичев е помощник в националния отбор, който става вицешампион на Европа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Лепичев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи