Рилски спортист търси деца за школата си чрез конкурс ′Висок баскетболист′


Рилски спортист търси деца за школата си чрез конкурс ′Висок баскетболист′
(сн. rilskibasket.com)
09-08-2016 19:57

Баскетболен клуб Рилски спортист ще направи опит за възстановяване на успешният проект на БФБаскетбол от 1975 г. за откриване на високоръстови състезатели. Основната цел е попълване на селекцията в ДЮШ с подрастващи, които отговарят на определени условия и имат желание за развитие като баскетболисти


Конкурсът ще се проведе на 04.09.2016, неделя от 13:00 в зала „Арена Самоков"
Организация на конкурса:

 

1. Условия за участие – кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания в съотношение на пол – възраст (година на раждане) – минимален ръст:


Мъже
Възраст Минимален ръст
2000г 198см
2001г 196см
2002г 190см
2003г 184см
2004г 176см

Жени
Възраст Минимален ръст
2001г 182см
2002г 178см
2003г 172см
2004г 166см
2005г 160см

2. Записване за участие – условия :
- Желателно е да се извърши предварително по електронен път, чрез български пощи или куриер. Адресите на клуба са: 2000 гр. Самоков, ул. „Преспа“ 18 или bk_rilski_sportist©abv.bg; тел.: 0888802705 – Росен Барчовски.


- Разрешено е записване и в деня на конкурса, в зала „Арена“ Самоков, но не по късно от един час преди началото му, т.е. в 12.00.


- Информацията трябва да включва съответните лични данни в следният ред в свободен текст: трите имена; дата и година на раждане; реален ръст, измерен на “бос крак“ (без обувки); месторождение; постоянно жителство- адрес/тел./е-мейл; клубна принадлежност (картотека в баскетболен клуб към БФБаскетбол, ако има такава)

3. Тестиране, след документална проверка за изпълнение на условията за участие:
- 1-во: Измерване на антропометрични данни – ръст, тегло и др. 
- 2-ро: Допълнително тестиране за одобрените кандидати – физически; баскетболни умения.


Кандидатите трябва да бъдат в спортно облекло (маратонки, гащета и фланелка), което да позволява нормално тестиране


На най-перспективните кандидати , изпълнили успешно тестирането ще бъде предложено включване в ДЮШ със следните възможности:
1. Образование в основно училище/гимназия/ техникум/ спортно училище, в Самоков, според личното желание - безплатно


2. Квартира с добри условия за живот – за сметка на клуба, включително режийните разходи (електричество, отопление, вода, телевизия, интернет, почистване)


3. Обедно хранене в работни дни – за сметка на клуба


4. Професионални условия за спортно развитие, възстановяване и медицинско обслужване – за сметка на клуба

Транспортните разходи, както и евентуални такива за преспиване и храна за участие в конкурса са за сметка на кандидатите. БК“Рилски спортист“ ще предостави преференциални цени за хотел и храна на желаещите.


На изпълнилите точно условията кандидати за съотношение на пол – възраст – минимален ръст ще бъдат заплатени 50% от цената на билет за междуградски автобусен транспорт в дестинация: постоянно местожителство – Самоков – постоянно местожителство. (Пример: кандидат от София – цената на билета е 7 лв. в едната посока, т.е. ще бъдат заплатени общо 7 лв.)


На одобрените кандидати, привлечени в школата на БК Рилски спортист ще бъдат заплатени 100% от транспортните разходи на същият принцип.
При използване на собствен или друг вид транспорт ще бъдат заплатени само разходите за междуградски автобусен транспорт, следвайки горните принципи. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи