Лъчезар Коцев: Някои играчи бяха дошли просто да се разходят


Лъчезар Коцев: Някои играчи бяха дошли просто да се разходят
(сн. БФБ)
12-08-2016 20:31 | Иван Вълчанов

Старши-треньорът на националния отбор за кадети до 16 години Лъчезар Коцев коментира загубата на отбора срещу Грузия във втория мач на тима от група D на Европейското първенство, дивизия В в София:

 

„Не искам да се правят драми и от вчерашната, и от днешната загуба. Смятам, че като се разчита на широк състав и съм взел тези момчета тук, за да играят и да разчитам на тях, те трябва да показват. Днес имаше такива, които са дошли просто да се разходят и публиката да ги види. Недопустимо е, когато играеш за национален отбор, да постъпваш по този начин. Основното, което смятам, е че точно в този мач не се раздадохме по начина, по който искам. Може би ние, самите треньори, не сме успели достатъчно да ги мотивираме, но смятам, че във втори мач на Европейско и знаейки слабите страни на противника, не може да не се раздаваш.

 

Това може да се промени с желание. Вижда се, че когато заиграем здраво в защита, нещата се променят. В тези мачове без защита няма да стане. Ако разчитаме само на нападение, стигаме до едни положения, в които топката трябва да влезе и излиза. Не казвам, че не са добре отиграни положенията, но не можем да разчитаме само на стрелба. Трябва да добавим защита, борба, характер. Ако го направим в другите три мача, ситуацията ще се промени коренно.

 

Исландия е същият противник като Грузия. Идентичен отбор, утрешният мач също ще е много тежък.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лъчезар Коцев, България (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи