Берое привлече 17-годишен гард от Велико Търново


Берое привлече 17-годишен гард от Велико Търново
17-08-2016 16:19 | beroebasket.com

17-годишният гард от Етър 49  Евгени Василев вече е част от тима на Берое. Състезателят е роден е на 5 февруари 1999 година във Велико Търновои и е висок 189 см.

 

Миналата година той бе част от националния отбор за кадети до 16 години, който участва на европейското първенство в София.

 

От старозагорския клуб съобщават, че с привличането му ръководството на Берое започва подготовка за формирането и на втори състав, изграден предимно от млади играчи, който да стане част от А група.

 

Припомняме, че в началото на лятото на Общо събрание на клубовете от НБЛ бе обсъждана възможността всеки отбор-участник в елитното първенство да бъде задължен да поддържа и дублиращ тим, който да се състезава в А група и да развива младите състезатели. В специално писмо, изпратено до клубовете преди сбирката пък, от ръководството на Берое предложиха серия от промени в НБЛ като сред тях бе и „активно сътрудничество с другите баскетболни събития и организации – аматьорска лига, като евентуална основа за създаване на по-широка и активна А група (дублиращи отбори и т.н)“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Евгени Василев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи