Берое със силен трансфер, взима младежки национал на Хърватия (видео)


Берое със силен трансфер,  взима младежки национал на Хърватия (видео)
20-08-2016 10:29 | beroebasket.com

Най-добрият подавач в първенството на Босна и Херцеговина и бивш младежки национал на Хърватия Юрай Сегарич ще играе от новия сезон в Берое. 23-годишният гард ще води нападението на тима, заедно с опитния Пламен Алексиев.

 

Баскетболистът, който е роден на 20.06.1993 г., идва от родния тим на легендата Дражен Петрович - хърватския  Шибеник.

 

У нас Юрай Сегарич е познат от мачовете на КК Задар срещу Левски в Адриатическата лига през сезон 2014/15. Освен това високият 183 см гард е носил екипите на Борик Задар, КК Загреб и Широки от Босна и Херцеговина.

 

Състезателят започва сезон 2015/2016 с босненския Широки, където записва 22 мача и 8,5 асистенции средно на мач. С това той се нарежда на първо място по този показател в първенството. През март Сегарич се връща в родината си като преминава в местния Шибеник,  където изиграва 11 мача със средно по  5,5 асистенции на мач.

 

С екипа на младежкия национален отбор на Хърватия той участва на Европейското първенство за младежи до 20 години през 2013 година. Там изиграва 9 мача със 2,8 асистенции средно на мач.

 

Припомняме, че преди дни старозагорци привлякоха още двама гардове - 17-годишният Евгени Василев от Етър 49 и амриканеца Шейн Гибсън. В състава от миналия сезон остават Пламен Алексиев, Николай Николов и Тихомир Желев, а тимът на Любомир Минчев ще участва за втора поредна година и в SIGAL-UNIQA Балканска лига.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Юрай Сегарич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи