Сблъсък с реалността


Сблъсък с реалността
(сн. БФБ)
24-08-2016 14:10 | Иван Вълчанов

В София в края на миналата седмица завърши Европейското първенство, дивизия В за кадети до 16 години. За шеста поредна година имахме щастието и привилегията да гледаме по нашите терени повече от 20 отбора, да видим мачовете на нашия, а не само да четем цифри и информация за него, без да имаме пряк поглед върху реалността. За съжаление, и тази година реалността не се оказа толкова приятна, колкото ни се иска да бъде, напротив.

 

Българският национален отбор завърши на 17-о място в крайното класиране или общо 33-о в Европа. В общи линии той спази тенденцията на останалите пет отбора за подрастващи, които играха по-рано през лятото и никой от тях не завърши преди 30-о място в общата класация на Стария континент (освен жените до 20 години, които завършиха 28-ми, но от общо 29 отбора...).

 

Първият фактор, за който всеки може да се сети, когато става въпрос за този отбор и това първенство, е съставът. Да, в него поради контузии не бяха двама ключови играчи – Хасан Чауш и Борислав Младенов, който получи травма в последната контрола на отбора в навечерието на първенството. Разбира се, че няма как да знаем какво щеше да бъде представянето на отбора ни, ако и те играеха, но не само нашият отбор имаше проблеми с контузии и това също е част от реалността.

 

Целия коментар прочетете ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи