Европейското в София бе последно за Ангел Иванов като комисар


Европейското в София бе последно за Ангел Иванов като комисар
(сн. lap.bg)
24-08-2016 19:02

 

Кариерата на Ангел Иванов като комисар приключи официално преди дни. Това стана на Европейското първенство, дивизия В, за кадети (16) провело се в София. Финалният мач между Русия и Израел бе последният международен, на който той седеше на масата.


Кариерата на Иванов приключва, тъй като той навършва 70 години, което е пределната възрастова граница. По този повод той бе почетен, като получи часовник за подарък от съдиите на шампионата. Интересното е, че един от реферите на финала пък бе Венцислав Великов.


Ангел Иванов бе активен състезател до 28 годишна възраст като играе последователни в Септември, Славия и ЦСКА, с който става шампион на България за мъже през 1967 година.

Той започва съдийската си кариера през 1975 година , а от 1976 е неизменно съдия във висшата група на България. Четири години по-късно, след като започва да свири Ангел Иванов - Бебо става международен съдия през 1979 година. Не след след става международен комисар на ФИБА. В кариерата си той е ръководил стотици срещи от Европейски клубни турнири, първенства и предолимпийски турнири за мъже и жени на ФИБА.

 

Тази година BGbasket.com направи обширно интервю с нego за пътя му в баскетбола, което може да прочетете в няколко части ТУК , ТУК и ТУК.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ангел Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи