Още четири отбора сигурни за Купата на ФИБА Европа


Още четири отбора сигурни за Купата на ФИБА Европа
28-08-2016 11:03

 

След като три отбора бяха приети в редовния сезон на Шампионската лига, сега други четири вече са сигурни за участие в групите на Купата на ФИБА Европа.


Унгарските Кьорменд и Шопрон, турския Бююкчекмедже и румънския Муреш, които трябваше да играят квалификации за две места, сега вече са сигурни за редовния сезон на турнира.


Промяната идва и заради Шампионската лига, в която се взе решение да играят 32 отбора вместо 40. Това сега означава, че само 12 вместо 17 тима ще влязат в Купата на ФИБА Европа от Шампионската лига. Следователно пък бройката на отборите във втория по сила турнир организиран от ФИБА ще бъде 37, а групите ще бъдат от три или четири тима.


Както е известно Лукойл Академик и Рилски спортист ще играят в квалификациите на Шампионската лига, а при отпадане ще продължат в турнира за Купата на ФИБА Европа. Ако шампионите загубят в квалификациите, то ще попаднат в група със Стяуа, Бней Херцелия и загубилият от двойката Орадя/Приевидза. В същото време пък ако самоковци паднат от Цмоки Минск в първия кръг те ще бъдат в група с Бююкчекмедже, Енисей Красноярск и Сигал Прищина. Ако биe Цмоки пък и след това загуби от Ирони Нахария, Рилецо ще бъде в група с Апоел Никозия, Шяуляй и Пардубице.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи