Боби Хаджирусев: БУБА Къп е безценен опит за децата


Боби Хаджирусев: БУБА Къп е безценен опит за децата
09-09-2016 11:01

Осмото поредно издание на БУБА Къп ще започне след броени часове, а домакин на събитието пак ще бъде столичната зала “Румен Пейчев”. Турнирът отново ще събере няколко отбора за момчета до 12-годишна възраст (родени след 1 януари 2004 година), а освен домакините от столицата - БУБА Баскетбол, участие ще вземат МЗТ Скопие (Македония), Фока Крагуевац (Сърбия) и Дан Дачиан (Румъния).

Президентът на БУБА Борислав Хаджирусев, както винаги, е сред моторите в организацията на надпреварата, която е единствената такава в България, намираща място в календара на ФИБА Европа. Това се случва за четвърта поредна година. Ето и какво каза Хаджирусев преди започващия турнир.

“Изключително радващо е, че вече толкова години поред успяваме да организираме този турнир, а, както знаете, от 2013 година насам тази проява е част и от календара на ФИБА Европа. Това е доста голямо признание за усилията, които полагаме като организация, а също така е и подкрепа за нас”, коментира Хаджирусев.

“От гледна точка на икономическата обстановка в България мога да кажа, че начинанието не е никак лесно, но винаги намираме мотивация и съмишленици, благодарение на които да осигурим възможно най-добри условия на нашите гости. През годините завързахме много добри контакти с чуждестранни отбори, благодарение на които нашият клуб се радва на богат международен календар. Тази година още преди да са започнали вътрешните първенства имаме изиграни цели два турнира в Сърбия и Румъния, а непосредствено след БУБА Къп ще участваме и на турнир в Скопие. Аз смятам, че опитът, който тези млади баскетболисти придобиват на тези години е безценен за тях.”, добави още ръководителят на БУБА.

“Тази година нашият проект получи подкрепа и от Столична община чрез програмата София - столица на спорта 2018 година, за което сме изключително благодарни. Отново ще благодаря и на Емануил Божков, който вече толкова време е един от най-големите благодетели, заради които този празник продължава да се случва ежегодно, както и на всички останали, които ни подкрепят”, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Къп, БУБА баскетбол, Дан Дачан, МЗТ Скопие, ФОКА Крагуевац
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи