Ботевград откри модернизирани площадки с интересен 3х3 турнир


Ботевград откри модернизирани площадки с интересен 3х3 турнир
(сн. BGbasket.com)
24-09-2016 21:39

Ботевград откри с интересен турнир по стрийтбол за 3х3 обновените баскетболни площадки до старата зала „Балкан”, която вече носи името на легендата Георги Христов. Надпреварата, която организира БК Балкан, се радваше на голям брой участници и пълни трибуни с любители на баскетбола в Ботевград.

 

Общо 22 отбора се включиха в надпреварата, с която бяха открити новите площадки в града. Те бяха разпределени в три възрастови групи: момичета до 16 год. -  6 отбора, момчета над 16 год.- 10 отбора и момичета, които бяха без възрастови ограничения отново с 6 отбора.

 

Шампион на турнира стана отборът, съставен от трима играчи на Чавдар Троян – Данаил Христов, Ценко Наков и Георги Христов. 

Те победиха на финала отбора на състезателите от Академик София в състав - юношеският национал Красимир Димитров, Георги Дамянов и Дамян Попов.

 

При момчетата до 16г. Победители станаха Николай Иванов, Костадин Лазаров и Тодор Симеонов, а при момичетата шампион стана тимът на Карина Константинова, Радяна Минчева и Нели.

 

Победителите в мъжкия турнир получиха абонаментни карти за мачовете на Балкан за новия сезон, а вторият екип от българска фирма за спортна екипировка, която облича мъжкия отбор на Балкан и националния отбор на България.

 

Любителите на баскетбола в Ботевград ще се радват на обновени площадки, на които е поставена изцяло нова настилка с модернизирана технология от гумени гранули. Баскетболните табла също са изцяло подменени с плексигласови, както и пейките на площадките, които са боядисвани и освежени.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи