Людмил Хаджисотиров: Знаем силните страни на Цмоки, но и ние имаме такива


Людмил Хаджисотиров: Знаем силните страни на Цмоки, но и ние имаме такива
26-09-2016 16:59

Утре от 18:30 часа Рилски спортист приема беларуския Цмоки Минск в първия си официален мач от сезона. Той е от квалификационния кръг на Шампионската лига, като реваншът е два дни по-късно. 24 часа преди срещата BGbasket.com се свърза с наставника на самоковци Людмил Хаджисотиров за няколко думи преди дебютната за сезона среща, която ще е и първа официална в неговата кариера на старши треньор:


"Във времето, което имахме за подготовка, се опитахме да свършим максимален обем работа. Става въпрос не само за този мач, а и като цяло за сезона, тъй като трябваше да положим основите на концепцията ни на игра. Смятам, че оползотворихме по най-добрия начин времето. Това, че имаме шест нови състезатели, изискваше да отделим повече време и енергия, за да могат да се случват нещата, но имам увереност от работата, която свършихме. Естествено винаги може да се желае повече, но за мен най-важното е преди всичко утре да играем с много желание, настроение и борбеност.


Аз лично не мога да кажа, че имам притеснение, но е нормално да има някаква предстартова треска. В противен случай би било странно. Това обаче е един мач от сезона. Той ще е дълъг и тепърва ще има много състезания. Нядавам се да се представим по най-добрият възможен начин, да направим това, което зависи от нас и да зарадваме публиката с играта си.


До голяма степен успяхме да разучим Цмоки. Смятам, че са една идея по-класни като отбор от миналия сезон. Имат едно ядро от опитни и доказани чужденци плюс ядрото на националния отбор на Беларус. Те могат да си позволят най-добрите играчи там, което не е изненада за нас. Знаем им силните страни, но знам и нашите такива. В крайна сметка нещата се решават на игрището, а не на хартия. Ако ние правим това, което зависи от нас по най-добрия начин, можем да се представим добре.


Ясно е, че сме избрали някаква тактика срещу Минск, но преди това за мен най-важно е да играем с много желание, с борбеност, акъл и себераздаване. Това е преди всичко друго плюс да успеем да покажем характер."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Шампионска лига, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи