И Пол Пиърс казва край след сезона


И Пол Пиърс казва край след сезона
AP photo
27-09-2016 12:08

Пол Пиърс обяви официално в PlayersTribune, че сезон 2016/2017 ще бъде последен в кариерата му.

Така той се присъединява към играчите от своето поколение – Коби Браянт, Тим Дънкан и Кевин Гарнет, които също прекратиха кариерата си този сезон. Пиърс, който спечели шампионска титла в Бостън с Гарнет, ще приключи кариерата си в своя роден град с Лос Анджелис Клипърс, който се очаква да бъде един от най-добрите отбори в Западната конференция тази година.

 

Ето какво точно написа Пиърс:

„Това е моят последен сезон. Време е да се оттегля от баскетбола. Също като всяко друго трудно решение, мисля, че трябва да бъдеш в мир със себе си. Аз съм с отказването ми, но имам още една обиколка. Още един сезон. Още една възможност.”

Пиърс ще приключи кариерата си след 19 сезона в НБА, първите 15, от които, с Бостън. Състезателят играе за сегашния президент и треньор на ЛА Клипърс Док Ривърс цели 9 сезона и именно той го привлича ЛА Клипърс.  

 

„С Клипърс, в града, в който израснах, имам възможност с един страхотен отбор. Искаме да спечелим титлата. След 18 години в НБА, е трудно да повярвам, че ще играя на всяко място за последен път. Така че ще се радвам на всяка тренировка, всяко пътуване с автобуса, всяка вечеря с отбора, всяко минаване през тунела. Ще дам всичко от себе си в преследване на крайната ни цел.”

 

За 18 години в НБА 38-годишното крило има средно по 20.6 точки и 5.7 борби на мач и няма съмнение, че ще приключи кариерата си като един от най-добрите играчи от неговото поколение. Той бе избран за MVP на финалите през 2008 година и участва 10 пъти в Мача на звездите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Пол Пиърс, ЛА Клипърс, Бостън
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи