Деян Иванов: Ядосвам се, когато гледам националния отбор


Деян Иванов: Ядосвам се, когато гледам националния отбор
(сн. lap.bg)
28-09-2016 22:49

 

Деян Иванов изигра силен мач за своя Газиантеп при победата над Лукойл Академик в контрола. Ето какво заяви той след срещата в зала "Универсиада":


"Доволен съм, особено от втория мач. Беше доста по-физически от предния с Берое, който беше и в час, който не е за баскетбол. За нас подготовката приключи, както предполагам и за Лукойл Академик. Доволен съм като цяло от нея, единствено имаме проблеми с контузени.


Целите на отбора са участие в плейофите и за купата. Този отбор винаги се е борил да влезе в плейофите.


Наистина се разбираме добре. Във втори мач правим над 20 асистенции и всички вкарват. За всички има хляб, за всички има пас, за всички има кошове.


Това, че бихме с 15 точки няма никакво значение. Лукойл играят добра защита. В тези турнири е важно да играят здрава защита. Те ще играят така през целия сезон, а за мен на този етап са доста по-добре в защита отколкото в нападение. В нападение за мен те ще израстнат.


Все още с Калоян не сме коментирали предстоящия ни сблъсък. Засега си коментираме само подготовката и мач за мач.


Берое и Лукойл са отборите на Тони Дечев и Любо Минчев. Отбори, които играят агресивна защита. Очевидно Лукойл имат по-добри играчи в нападение и ще им е по-лесно от тази гледна точка. Но и двата отбора играят изключително добра защита и това е много важно. Убеден съм, че Лукойл може да продължи напред на база на защитата си.


По принцип трябва да играем за купата и в плейофите. В Турция обаче не се знае нищо. След преврата, който стана повечето отбори смениха спонсорите си, включително и нашия. Отборът ни се състави много набързо и в последния месец. Изглежда, че имаме много добър отбор, но не може да знаем как ще са другите.


Гледали сте ме само в националния отбор, където ролята е съвсем различна. Тук влизаш, играеш и правиш 15 точки и взимаш няколко борби и хората са доволни, защото това ти е работата. В националния отбор пък искат да вкараш 48 точки и да вземеш 40 борби, което няма как да стане. Когато си изпълняваш задачите в отбора, изглеждаш по добър начин. Пак казвам - имаме над 20 асистенции, което е изключително много.


Гледах всички мачове на националния без последния в Косово. За мен е изненада, че взехме две победи, мислех, че ще е една. Взехме две победи, което не е успех, тъй като успех е да се класираш.


Има отбори с отборна игра. Това за 48 точки и 40 борби го казвам за хората, които гледат баскетбол и не разбират. Той трябва да се играе от целия отбор и отборът да побеждава. Това, че ти играеш добре някъде и са те оценили на по-високо ниво в чужбина не означава, че като дойдеш тук се превръщаш в магьосник. Работата, която вършиш там, трябва да я вършиш и тук. На нас ни трябват повече играчи, които да могат да вършат работа, а не един.


Ядосвам се, когато гледам националния отбор. Ядосвам се не на загуби, а на това, че не произвеждаме играчи. Вижда се, че отборът става по-зле. Върнете се пет години назад, когато хората говореха какъв отбор имахме преди 15. Като се върнем пък 15 години ще кажат какъв е бил преди 20. Сега пък всички биха казали какъв е бил тимът преди пет години. Това е една стълбица надолу, която трябва по някакъв начин да се прекъсне."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Деян Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи