Рилски излиза с тежка задача в Минск днес


Рилски излиза с тежка задача в Минск днес
(сн. lap.bg)
29-09-2016 10:15

Днес Рилски спортист ще срещне Цмоки Минск като гост във втория мач от първия квалификационен кръг за Шампионската лига. Самоковци загубиха първата среща във вторник у дома с 58-72 и ако искат да продължат напред към следващия кръг, трябва не просто да победят, а да го направят убедително.

 

Белоруският тим взе максимума от гостуването си в Самоков и ще играе спокойно, като може да си позволи загуби с до 13 точки и пак да се класира. В първия мач резултатността на носителя на Купа България беше много ниска – 37% от игра, включително едва 3/20 опита от тройката.

 

Макар че разликата в броя борби в първия мач – 46-34 в полза на Цмоки дойде и заради многото пропуснати стрелби на самоковци, отново играта в подкошието остава едно от преимуществата на белорусите.

 

Рилски спортист вече няма какво да губи и може да играе доста по-освободено от първия мач. Старши-треньорът на отбора Людмил Хаджисотиров каза след първия мач, че именно напрежението, породено от желание за победа, е попречило на отбора. Йордан Бозов добави, че тези мачове ще дадат много ценен опит на тима, който трябва да се възползва максимално от това. Шансовете в днешния мач не са големи, но ако Рилски играе своята игра и си позволи рискове, може да направи нещата в серията доста интересни.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Цмоки Минск, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи