Тони Дечев: Участието ни в Шампионската лига ще осмисли сезона


Тони Дечев: Участието ни в Шампионската лига ще осмисли сезона
(сн. lap.bg)
30-09-2016 13:12

Старши-треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев заяви, че попадане в групите на Шампионската лига ще осмисли сезона на българския шампион, а целите пред отбора, които си поставя сами са, както всеки сезон - Купа ,титла, както и спечелване на Суперкупата, която се организира за първи път. Това стана на пресконференция, която българският шампион даде днес в Пресклуб „България” по повод участието на тима в евротурнира. Тимът от Правец ще играе във втория квалификационен кръг следващата седмица с домакинство на румънския шампион Орадя. Мачът е на 4-и октомври в зала „Универсиада”.

 

Натавникът Тони Дечев, заяви, че отборът има да работи още върху доста неша, а ето и цялото му изказване:

 

„Малко не ни достигна да бъдем директно поставени в групите на Шампионската лига, но аз смятам, че работата, която свършихме през лятото като селекция по отбора, ще ни донесе този желан резултат да участваме в турнира.

 

От днес започваме конкретно да мислим само за Орадя независимо, че има още доста неща да се изглаждат в нашия отбор. До сега казвах,че ме интересува само нашия отбор, но остават 4 дни, в които трябва да успеем да се съсредоточим върху тези два мача с Орадя, които могат да осмислят нашия сезон. Останалите цели на отбора са Суперкупата на България, Купата, която Лукойл губи в последните няколко години, както и шампионската титла. Това е естествено на базата на името и бюджетът, които има отборът. Не е необходимо някой да ни ги поставя тези цели. Ние сами си ги поставяме и, естествено, аз като треньор съм разговарял с всеки един играч за това преди да дойде в отбора.

 

Относно контролите и това, което отборът трябва да промени: „Доста неща трябва да променим. Това, което видяхме на последната контрола е, че не успяхме да се противопоставим на зоновата защита на Газиантеп, а това е и защитата, която Орадя използва доста и ние трябва да се фокусираме върху нея в оставащите дни. По обективни причини до тогава отборът ни в пълен състав имаше 4 тренировки. Генерално във всички контроли се опитахме да изградим стил на игра, но не се получи, а и той се изгражда много дълго време. За мен беше важно играчите да разберат философията, която аз искам да наложа, а това е агресивна защита. За съжаление не се получиха нещата. Първо, защото аз избрах много силни противници - отборът на Лукойл Академик няма нужда да играе с противници, които да побеждава с 20,30 точки и да мисли, че нещата са наред. Избрахме три много сериозни отбора. Загубихме и трите контроли, като в една от тях бяхме много близо до победа и паднахме само с една точка. Не беше важен за мен резултатът в тези мачове. Успяхме да си направим изводите и анализите, което беше най-важно. В оставащите дни няма време отборът да се натиска да тренира физически. Една от целите беше да изравним физическото състояние на тези, които бяха с националните отбори, а те са пет, и на останалите. Вярвам, че отборът ще започне да играе все по-добре и по-добре.

 

Ако успеем да се класираме в този турнир хубавото нещо, което може да предложим на публиката, е добрите отбори, които ще дойдат да играят тук. Toва са Автодор от Русия, който играе ВТБ лига, Пънар Кършаяка, Венеция от Италия. Да, не са толкова известни, но смятам, че ще се получат добри мачове. Според мен публиката е зажадняла за това. Второто нещо е, че, ако отборът побеждава, съм сигурен, че залата ще се пълни. Това е българска философия, но това е много важен фактор и съм сигурен, че може да караме хората да гледат добър баскетбол и победи.

 

Привличането на нови играчи: Смятам, че това, което сме селектирали до този момент, е напълно достатъчно да изглеждаме така, както желаем. В хода на мачовете, ако видим, че има нещо, което да ни липсва и да добавим, за да стане отборът по-добър, тогава евентуално може да мислим за ново попълнение. На този етап този въпрос не стои да дневен ред. Парите, които ще дойдат в клуба, ако продължим напред в Шампионската лига, ще ни помогнат, ако трябва да се вземе играч или другото, което е по-важно според мен за по-добра организация на пътувания и организиране на домакинства и гостувания. Това е много важен момент, защото разходите в един такъв турнир не са никак малки.”, допълни наставникът на Лукойл Академик

 

Дечев говори и за решението на Лукойл да играе отново мачовете си в Европа в в зала „Универсиада”. Ето какво каза:

 

„Миналата година решихме да играем турнирите в Ботевград, като очаквахме този баскетболен град и публика да ни припознае и да застане зад нас, но за съжаление не се получиха нещата точно така, както си ги представяхме. Анализирахме след това, че отборът наистина има нужда от малко подкрепа, за да покаже още по-добри игри и следвайки тези мисли решихме, че в София баскетболната публика е зажадняла за баскетбол. Не са много отборите в София, няма толкова много мачове, които хората могат да гледат. Това беше една от основните причини да играем в зала „Универсиада”. Ако отпаднем от квалификациите на Шампионската лига, ще играем мачовете си във ФИБА Къп отново в София.”

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, Лукойл Академик, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи