БФБ и Столична Община вкарват баскетбола в училища и детски градини


БФБ и Столична Община вкарват баскетбола в училища и детски градини
(сн.БФБ)
21-10-2016 15:42

Българската федерация по баскетбол ще развива усилено минибаскетбола в училищата и детски градини в София. Това ще стане със съвместна програма със Столична Община, наречена "Забавен баскетбол”. Новината бе обявена официално днес на пресконференция в зала "Триадица", на която присъстваха президентът на БФБ Георги Глушков, вицепрезидентът Иван Ценов, Радмила Василева - Търнър от страна на ФИБА и Татяна Георгиева - председател на Комисия за децата, младежта и спорта към Столичен общински съвет.

 

Проектът е насочен към 5, 6-годишни деца (4,5 група в детски градини) и деца от 1 до 4 клас. Заниманията са напълно безплатни, а програмата ще премине в няколко етапа  - първият включва обучение на преподавателите със специален модул „Мини баскетбол”. След това ще се провеждат занимания 5 седмици по 2 пъти на седмица, а на последния етап предстои да се проведе баскетболен фестивал, в който ще участват всички занимаващи се.

 

Програмата е отворена за неограничен брой деца и училища, а кандидатстването може да стане чрез заявка до Столична Община. В нея могат да участват баскетболните клубове от София, както и състезатели като доброволци. От страна на БФБ за осъществяване на програмата ще отговаря Марио Андреев.

 

„Идеята ни е чрез програмата, освен да бъдат намерени талантливи деца и те да заобичат спорта, а те да се и запалят по спорта, защото след това остават завинаги фенове. Искаме да работим и в тази насока. Смятам, че по този начин ще помогнем на децата да вървят в правилния път и още в най-ранна възраст да се запознаят с това какво е двигателна активност и работа в екип”, заяви вицепрезидентът на БФБ Иван Ценов на пресконференция за проекта.

 

„Изключително щастлива съм, че вчера беше подписана официално програмата за развитие и от ползотворното сътрудничество с БФБ”, заяви Татяна Георгиева от страна на Столична Община. Ето какво още допълни тя:

 

Това е начинът – да си партнираме, да може да направим по възможно най-добрия начин така, че децата да се запознават от най-ранна възраст с правилата на играта, да се събуди в тях интереса и да спортуват с удоволствие. През 2016 година Столична Община реализира проекти на детско-юношески школи по баскетбол в София на стойност около 50 000 лева. Следващата година се надявам да имаме повече заложени средства и повече клубове да участват. Това е начинът, когато ние подпомагаме тези клубове, те да си вършат, както трябва работата. Да открият талантливите деца, за да може след това да се радваме на успехите им, защото имаме изключително талантливи деца. Освен това се надявам и много дечица да играят с удоволствие баскетбол в свободното си време и по този начин да запалим любовта им към спорта,  защото той възпитание и е здраве за тях.”, завърши Татяна Георгиева

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ, Столична Община, Проект за минибаскетбол в училища и детски градини
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи